【转】SH2-Sundbyoster活动中心2期工程/ Dorte Mandrup建筑事务所

SH2-Sundbyoster活动中心2期工程/ Dorte Mandrup建筑事务所

SH2-Sundbyoster Hall II 

由专筑网刘政和,韩平编译

SH2-Sundbyoster活动中心2期工程是集杂货店、体育馆和居住单元于一体的综合性建筑,它位于丹麦哥本哈根Amager区。这是应对高密度和复杂城市环境的理想化设计方案。

SH2-Sundbyoster Hall II is mixed use architecture integrating grocery store, sports hall and housing units in one building located in the district of Amager in Copenhagen, Denmark. It is a visionary solution for building in dense and complicated city environments.

建筑一楼包括一个杂货店和体育馆、车库及公寓的入口。位于二楼的两层通高玻璃幕墙保证行人和周围的人能直接看到体育馆里的活动。它形成了建筑和周边城市之间的联系。这个活动中心向公众开放,它贯穿两层楼并且其高度能适应不同类型和规模的活动和体育运动。

The ground floor contains a grocery store and an entrance for the sports hall, parking and apartments. A double height glass façade on the second floor ensures pedestrians and neighbours a direct view of the activities in the sports hall. It @Creates a connection between the building and the surrounding city. The hall is open to public, spans over two floors and is highly adaptable to different types and sizes of events and sports. 

每个功能体量都通过独特的材质表现出来,并且都作为建筑拼贴的一部分。夜幕降临,褶皱形式的金红色木质表面散发出光芒,这些光线是从与温暖的木材形成反差的垂直带形窗向外射出的。白天,带形窗也为大楼提供柔和的反射光。

Each of the functions is expressed by a unique use of materials, all part of the collective collage. After nightfall the pleated red-gold wooden facade will appear glowing in the escaping lights from the vertical ribbon windows that hit the warm tinted wood. At daytime the ribbon windows lets a pleasant reflected daylight into the building. 

12户公寓位于建筑顶部并且都安装了铝框落地窗,每个单元都有私人天井和屋顶露台。体育馆所需的大跨结构被巧妙地用作公寓之间的分隔墙。

12 apartments make the top of the building with an aluminium covered bay window from floor to ceiling and each containing its own private atrium and rooftop terrace. The construction necessary for the large span of the sports hall is cleverly used as separating walls between the apartments.  

该公寓是作为传统别墅的替代品并服务于该地区多样化的人口结构。这个项目的多功能设计不仅增加了周围建筑的功能而且与周围现有的功能合并在一起。

The apartments are an alternative to the classic villas and contribute to a diverse demographic composition in the area. In this way the complex programme of the building both adds to and integrates existing functions of the neighbourhood.

•        建筑事务所:Dorte Mandrup建筑事务所
•        位置:丹麦,哥本哈根
•        建筑面积:5400㎡
•        项目时间:2015年
•        摄影:Adam Mørk
•        承包商:O.Adsbøll og sønner
•        工程师:Klaus Nielsen, rådgivende ingeniører
•        客户:Municipality of Copenhagen

•        Architects:Dorte Mandrup Arkitekter
•        Location:Amagerbrogade, 2300 Københ**n S, Denmark
•        Area:5400.0 sqm
•        Project Year:2015
•        Photographs:Adam Mørk
•        Entrepreneur:O.Adsbøll og sønner
•        Engineer:Klaus Nielsen, rådgivende ingeniører
•        Client:Municipality of Copenhagen