[转]São Paulo分为白天和黑夜的混凝土住宅/Architects office RMAA

São Paulo分为白天和黑夜的混凝土住宅/Architects office RMAA

RMAA divides concrete residence in São Paulo into daytime and nighttime quarters

由专筑网Yumi,杨帆编译

这座混凝土住宅在São Paulo州被分为“黑夜楼”和“白昼楼”,由建筑事务所RMAA设计,提供了不同的水平层,之间用一个面对森林的天井连接。

This concrete residence in the state of São Paulo is split into a "night floor" and "daytime floor", designed by architects office RMAA to provide different levels of connection with a forest-facing patio.


São Paulo的RMAA设计的LG住宅,在一公顷的基地上与Braganca Paulista附近风景如画的森林接壤,Braganca Paulista是一个距离城市北部一小时车程的通勤小镇。

São Paulo-based RMAA designed LG House for a one-hectare site bordering the picturesque forest nearBraganca Paulista, a commuter town around an hour north of the city.

工作室选择将1137平方米的住宅分为白天和夜间使用的区域。

滑动的落地玻璃创造了一个充满光的地面,白天可以打开一个露台俯瞰游泳池和森林。上层楼为居民提供了更为隐蔽、安全的夜间静休空间。

The studio chose to divide the 1,137-square-metre residence into areas for daytime and nighttime use.
Sliding floor-to-ceiling glazing @Creates a light-filled ground floor, which by day can be opened up to a patio overlooking a pool and the forest. The upper storey provides a more secluded and secure nighttime retreat for the residents.

“这套房子的方案是按照白天和晚上的区域划分的,”建筑工作室说。他们的领导是Henrique Reinach和Mauricio Mendonça。“夜晚区域在更高的楼层,在此期间提供了温暖和安全性。”

"The programme of this house is divided between daytime area and night area," said the studio, which is led by architects Henrique Reinach and Mauricio Mendonça. "The night area is on the higher floor, to provide warmth and safety in this period."

“另一方面,白天区域在低层,与室外和花园有充分的联系,”他们补充。

建筑通过宽敞的天井进一步分配,将结构分成平行的两块 。一条高架通道横跨这天井,连接两块区域。

"On the other hand, the daytime area is on the lower floor with full connection to the outside and the garden," they added.
The building further divided by the generous patio, which separates the structure into two parallel blocks. An elevated walkway extends across this patio, connecting the two blocks.

第一块是单层,包含五辆车的停车位,以及卧室和为工作人员提供的服务区。家庭的主要生活空间在第二体块内,共两层。

The first block is single storey and contains parking space for five cars, as well as bedrooms and service areas for staff. The family's main living spaces is housed within the second volume, which comprises two storeys.

该基地的缓坡意味着入口区域与第二体块的顶层在同一水平面,同时,它的底部在入口视线的下面。

The gentle slope of the site means the entrance block is set level with the upper storey of the second block, while its base is sunken out of sight of the entrance.

平面图是重复的,给每个水平面自己的厨房,结合客厅、饭厅和卧室套间——强调日夜分隔。

底层主要用作客房,而上方的楼层被主人的家庭使用。

The floor plan is duplicated, giving each level its own kitchen, combined living and dining area, and suites of bedrooms – emphasising the night and day division.
The ground level bedrooms are primarily used by guests, while those on the upper floor are occupied by the family.

滑动玻璃拉开到了底层的起居空间,与两层楼高的梯田相连,面对着森林,通过纹理混凝土板和格子的木屏风遮挡阳光。

细长的黑色金属柱支撑上层,赋予了它一个硬朗的外观。在这里,有玻璃墙的家庭主要的休息室看起来超过了下面的阳台和泳池,包括远处的森林。

Sliding glazing pulls back to open the living space at ground level to adjoin a double-height terrace, which faces the forest and is shielded from the sun by slabs of textured concrete and latticed wooden screens.
Slender black metal pillars support the upper storey, giving it a stilted appearance. Here the family's main lounge has glass walls looks out over the terrace and pool below, and the forest beyond.

布鲁克林事务所Fake  Industries  Architectural  Agonism和当地建筑公司Aixopluc在一个单一的住宅中为一个家庭创建合适的住处时,运用了相似的草案。

他们在西班牙东部创建了一处住宅,有一个可开启的底层在夏季使用,还有一个封闭的一层在冬天使用。

摄影Nelson Kon

Brooklyn studio Fake Industries Architectural Agonism and local architecture firm Aixopluc followed similar protocol when creating seasonable quarters for a family within a single house.
They @Created a property in eastern Spain that has an openable ground floor to be used exclusively in summer months and a more contained first floor for the winter.
Photography is by Nelson Kon.

项目信息

建筑事务所:Reinach Mendonça Arquitetos Associados
发起人:Henrique Reinach e Maurício Mendonça
团队: Fernanda Almeida, Tony Chen, Victor Gonçalves, Camila Osele, Taís Vieira, Luena Vettorazzo, Raquel Gonçalves, Silvia Mori, Venâncio Alves, Flávia Henriques, Manuel Tojal, Guilherme Nakata, Lucas Ferreira, Lucas Pohl, Alessandra Musto, Caio Tritto, Olivia Uliano
景观设计:Luciano Fiaschi Aquitetura Paisagistica
灯光设计:Franco Associados
照明设计结构工程师:Benedicts Engenharia
机械工程师:Zamaro
总承包商:CPA Engenharia e Construções

Project credits:
Architecture: Reinach Mendonça Arquitetos Associados
Authors: Henrique Reinach e Maurício Mendonça
Team: Fernanda Almeida, Tony Chen, Victor Gonçalves, Camila Osele, Taís Vieira, Luena Vettorazzo, Raquel Gonçalves, Silvia Mori, Venâncio Alves, Flávia Henriques, Manuel Tojal, Guilherme Nakata, Lucas Ferreira, Lucas Pohl, Alessandra Musto, Caio Tritto, Olivia Uliano
Landscape design: Luciano Fiaschi Aquitetura Paisagistica
Lighting design: Franco Associados
Lighting design structure engineer: Benedicts Engenharia
Mechanical engineer: Zamaro
General contractor: CPA Engenharia e Construções


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。