【转】格林威治公共住宅示范项目/ Bell Phillips

格林威治公共住宅示范项目/ Bell Phillips

由专筑网Ann,刘庆新编译

Bell Phillips建筑事务所在伦敦设计了供老年人和残疾人居住的经济型住宅,住宅拥有引擎盖般的屋面,把自然光线引导入砖砌结构的室内空间。

Hood-like roofs funnel natural light into these brickterraced houses in London by Bell Phillips Architects, which provide cost-effective homes for elderly and disabled residents.

Bell Phillips建筑事务所受到格林威治皇家自治市的委托,设计公共住宅示范项目,目前已在英国6座城市完成了22个可供出租的社会住宅。

这些单层住宅比原来设有车库的住宅更节省用地,居住在这里的业主普遍年龄超过60岁。

Bell Phillips was commissioned by the city's Royal Borough of Greenwich to develop a model for public housing, and it has so far been used to construct 22 properties for social rent across six sites.
The single-storey dwellings make more productive use of land that previously contained garages, providing homes of an appropriate size for people over the age of 60.

事务所在发布的声明中表示:“为四口之家设计的住房已经超越了标准住宅需求,设计旨在创造更适合老年人适用的经济适用型住宅。”

每间住宅的建筑面积达90平方米,完全满足当地的残疾人设计规范,住宅包含彼此之间相互联系的起居室、厨房和餐厅,另外还有两间卧室。

According to a statement released by the architects, "the design for each two-bed four-person home goes beyond standard requirements, and @Creates cost-effective housing that is easy for older occupants to manage".
A total floor area of 90 square metres in each home exceeds local guidelines for wheelchair users, and incorporates a connected living room, kitchen and dining area, in addition to the two bedrooms.

本次设计注重营造明亮舒适的居住空间,希望创造一种兼具英国传统住宅和当代建筑细节特点的可复制的标准住宅模式。

“住宅设计中体现了多样性和统一性,格林威治排屋将带有两个露台的房屋作为一个基本的住宅单元,进而扩展到六幢住宅。”建筑师表示。

The design focused on creating bright and comfortable spaces, with a repeatable standardised form that combines references to traditional London housing with contemporary details.
"In a design approach that simultaneously brings variety and uniformity, Greenwich Housing repeats a single prototype house design within terraces of two to six houses," the architects said.

“考虑到老年人更喜欢呆在室内,我们试图打造出宽敞、具有现代感并且阳光充沛的室内空间,使住户能够享受在家里的时间。”建筑师补充道。

砖砌住宅像联排公寓一样整齐地排列在一起,住宅前的庭院鼓励住户之间积极进行社交活动,而后面则设置了一个小型花园。

"Conscious that older people tend to spend more time at home, we ende**oured to provide generous, contemporary, light-filled houses that people will enjoy living in," they added.
The brick units are arranged in rows like mews housing, with courtyards in front to encourage social interaction between residents. Small gardens are accommodated at the back of each property.

镀锌屋顶高出砖墙1.5米,窗檐挑出避免阳光直射,这样的设计可以使阳光从高窗倾泻而入,照亮起居空间。

倾斜的屋顶形成了锯齿状的建筑轮廓。每一住宅单元后面的屋顶部分也缓缓的向上升高,提高了室内屋顶的高度,也使花园一侧的建筑立面显得更加活泼。

Zinc-clad roofs extend 1.5 metres above the brick walls and contain windows set back to protect them from direct sunlight. This allows light to flood the living areas while ensuring they are not overlooked.
The angled roofs result in a saw-toothed profile. Roofs at the rear of each unit also angle upwards slightly to increase the ceiling height and give the garden-facing elevation a more interesting appearance.

砖材料和锌板具有坚固稳定的性能,同时颜色深浅不同的砖使建筑融入周围环境之中,毫无违和感。

室内空间被主轴线划分开来,起居空间位于轴线一侧,卧室则位于另一侧。走廊沟通了卧室部分,同时也连结了公共浴室。

Brick and zinc were chosen for their robust qualities, and different shades of brick tie the buildings in with the surrounding context.
The internal spaces are divided along the main axis, with the living areas on one side and bedrooms on the other. A corridor connecting the bedrooms also provides access to a shared bathroom.

主卧室位于住宅内靠后的一侧,保证了私密性的同时拥有良好的景观视野,可以欣赏到花园中的景色。次卧则位于相反的一侧,可用作书房,也可根据需要作为额外的起居空间。

Bell Phillips建筑事务所之前的设计项目包括伦敦住宅室内改造项目中的折纸造型钢制楼梯,由维多利亚时期的老煤气站改造而成的储气站公园,这里拥有发亮的金属回廊。

The main bedroom is situated at the rear of each home, where there is greater privacy and views of the garden. The second room at the front can be used as a study or additional living space if required.
Bell Phillips Architects' previous projects include an origami-like folded steel staircase in a refurbished London home and a park and polished steel p**ilion in a converted Victorian gas holder.

还有一些其他的住宅设计,像伦敦的经济适用房项目,比如Richard Rogers为无家可归的年轻人设计的预制住宅,为退休人员设计的带有高耸烟囱和单侧山墙的砖砌小屋。

Other housing projects proposed to tackle the lack of affordable accommodation in London include Richard Rogers' prefabricated dwellingsfor young homeless people and brick bungalowswith tall chimneys and half gables designed for retired residents.

项目介绍:
建筑设计:Bell Phillips建筑事务所
结构设计: Richard Jackson
能源/可持续设计:@Create
主承包商:Newlyns
委托人:格林威治皇家自治市
砖材料供应商:BEA Building Products
锌板供应商:VM zinc
外部覆层材料供应商:John Watson Joinery

Project credits:
Architects: Bell Phillips
Structural engineer: Richard Jackson
Energy/sustainabilty: @Create
Main contractor: Newlyns
Client: Royal Borough of Greenwich
Bricks: BEA Building Products
Zinc cladding: VM zinc
Timber external cladding: John Watson Joinery

出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。